Кога животот е тежок и се чини дека нема излез, прочитајте го ова: Мудри зборови што ќе ви дадат сила!

од Берта Китинска

Низ историјата, многу важни личности изговарале зборови кои и денес не радуваат со задоволство. Кога ви е тешко, внимателно прочитајте ги овие мисли и  ќе ја најдете силата и мотивација да тргнете напред уште посилно.

Никогаш не се предавајте, бидејќи секогаш постои време и место кога бранот ќе се промени. – Хариет Бичер Стоу

Нека вашата јадица секогаш биде  фрлена. Рибите ќе се појават во езерото таму каде што најмалку очекувате. – Овид

Сите ваши соништа можат да станат реалност – ако имате храброст да ги следите. – Волт Дизни

Подобро е да се борите и да изгубите битка отколку никогаш да не се борите. – Хегел

Се чини невозможно, сè додека не заврши. – Нелсон Мандела

Кој има волја, има и начин. – Џорџ Бернард Шо

За утре оставете го само она што сте подготвени да го оставите недовршено кога ќе умрете – Пабло Пикасо

Ако нема борба, нема да има напредок – Фредерик Даглас

И покрај сè, јас сè уште верувам дека луѓето се добри во срцето – Ана Франк

Никогаш не го вознемирувајте непријателот додека прави  грешка – Наполеон Бонапарта

loading...

Слични содржини