Костовски: На локални избори нема да учествувам, но од следните парламентарните избори не се откажувам

од Берта Китинска

Нема да бидам само обичен гласач ќе делувам проактивно односно ќе учествувам во сите политички процеси давајќи свое мислење, вели бизнисменот Трифун Костовски во Студио 10 на ТВ24.

Тој напоменува дека нема намера да учествувам во локалните изори.

-Немам намера да учествувам  на локалните избори, но немам да се откажам од парламентарните ибори.Во кое својство  и тоа дали ќе биде полтичка партија или некој фронт во секој случај размислувам на оваа темаДенеска немаме веќе доверба во политичките лидери. Мојата поддршка е обичниот човек. Јас не сум гаталец, јас сум паталец. Искуството и работата ме учеле да бидам тоа што сум, но ме учеле и да не ја наведнувам главата, вели Костовски.

Слични содржини