Кривокапиќ: Не знам колку е сега изводливо Ѓукановиќ да оди во шума

од Nikola Popovski

Лидерот на коалицијата „За иднината на Црна Гора“, Здравко Кривокапиќ, изјави дека е убеден дека ќе има мирно предавање на власта, иако секогаш има притисоци, што, како што оцени, е природно за Црна Гора. Во врска со наводите на Мило Ѓукановиќ дека ќе ја брани Црна Гора „дури и од шума ако е потребно“, Кривокапиќ вели дека не знае „колку е тоа изводливо“.

Кривокапиќ смета дека духот на слободата во Црна Гора е многу јасен и дека тоа може да се види на секој чекор.

„Сепак, 30 годишното владеење, кое и покрај сите денешни чекори на демократскиот принцип, беше најмалку демократско. Владата беше таа што ги зеде предвид само индивидуалните интереси и ја доведе Црна Гора во тешка економска состојба“, посочил Кривокапиќ за РТС.

Тој е убеден дека ќе има мирно предавање на власта, иако секогаш има притисоци, што, посочува, е природно за Црна Гора.

„Изненаден сум од изјавите што ја враќаат Црна Гора во периодот кој ни се припишува, а тоа е разбојништвото, поточно комитското движење, па сега можете да видите од каде идејата за Комитите ако претседателот Ѓукановиќ рече дека ќе се приклучел од некои шуми. Не знам колку е сега изводливо“, вели Кривокапиќ.

loading...

Слични содржини