Почетна / Слајдер / Маж од Куманово наместо во самоизолација отишол во Австрија

Маж од Куманово наместо во самоизолација отишол во Австрија

Маж од Куманово заработни кривична пријава бидејќи наместо во самоизолација заминал во Австрија.

-На 12.06.2020, од страна на Центарот за јавно здравје бил доставен список во СВР Куманово, во кој се наоѓал пријавениот, а при извршена контрола на 16.06.2020 од полициски службеници од СВР Куманово, било констатирано дека тој на 11.06.2020, покрај изречена мерка лекување и изолација во домашни услови, заминал за Р.Австрија, без притоа да ги почитува постоечките протоколи, а со тоа го сторил и кривичното дело, велат од полицијата.

loading...