„Мисли дека е Бог“: Американскиот водител „удри“ по Бил Гејтс (ВИДЕО)

“Бил Гејтс мисли дека е Бог, за да го контролира Сончевиот систем. Тој сака да ги рефлектира сончевите зраци и со тоа да спречи глобално затоплување”, рече водителот на Фокс Њуз, Такер Карлсон, за финансирањето на Гејтс за експериментот за спречување на глобалното затоплување. Неговиот соговорник Мајкл Шеленбергер рече дека Гејтс на тој начин може да предизвика „нуклеарна зима“.

Карлсон рече дека последиците од експериментот финансиран од Гејтс можат да бидат катастрофални за целиот свет.

„Бил Гејтс не е Бог. Бил Гејтс е чуден, социјално непријатен богат лик кој живее во Сиетл. Тој не е сопственик на планетата Земја, но произволно ја менува планетата Земја. Ова не е само над неговиот двор во Сиетл, ова е над вашиот двор и нашите океани и целата планета земја. Според Форбс, Френк Куч е главниот истражувач на проектот и цитирам „тој не знае какви ќе бидат резултатите“. „Ајде да експериментираме со светот и да видиме што ќе се случи“, рече Такер.

Неговиот соговорник, новинар и писател Мајкл Шеленбергер, рече дека таквата идеја е „луда“, предупредувајќи дека станува збор за „многу неодговорен“ експеримент, пренесува Фокс Њуз.

Експериментот познат како стратосферска контролирана вознемиреност, планиран од научниците од Харвард, треба да испита дали аеросолите што ја одбиваат сончевата светлина, како што е прашокот калциум карбонат, кога се раствораат во атмосферата, можат да ги ублажат ефектите од глобалното затоплување, објави Форбс.

„Јас коавторував написи со истражувачи од Харвард. Јас лично им реков дека ова е морничава идеја. „Повеќето научници не се согласуваат со неа“, рече Шеленбергер.

Тој додаде дека предлогот на научникот од Харвард е „идентичен од оној од кој се плашевме во осумдесеттите години – нуклеарна зима, односно намерно ладење на планетата“.

„Влијанието врз земјоделството е целосно непознато. Тие тоа го нарекуваат експеримент, но знаат дека не постои начин да се знае какви ќе бидат планетарните ефекти “, вели Шеленбергер.

Тој предвидува дека Гејтс и другите вклучени во експериментот ќе се соочат со спротивставување „на секој чекор“.

„Многу е неодговорно. Тие го знаат фактот дека никогаш нема да добијат меѓународно одобрување за такво нешто. Значи, тие во основа се обидуваат да ја нормализираат и да ја направат прифатлива идејата што всушност треба да биде крајно вознемирувачка за нас “, заклучи Шеленбергер.

Слични содржини