Прават се што ќе им каже партнерката: Кои се најголемите „папучари“ во Зодијакот?

од Vladimir Zorba

Овие хороскопски знаци треба за се да се консултираат со својата поубава половина. Тие не преземаат никаква иницијатива и без размислување ја извршуваат секоја заповед на својата партнерка. Од една страна се плашат од неа, но од друга, ако размислиме, толку многу ја сакаат што само сакаат да биде среќна.

Ајде да видиме за кои тројца мажи од Зодијакот станува збор:

РАК

За мажот Рак, неговото семејство е на прво место. Тој е тип на маж кој ќе ја стави сопругата на прво место и ќе прави се што таа ќе му каже. Ако не ја консултира, не крева прст. Некој може да каже дека се плаши од неа и дека е „папучар“, некој друг дека едноставно не сака да ги расипува врските, не сака да се кара и се води од идејата: „среќна жена – среќен живот!“

ВАГА

Вагите не поднесуваат тензии, расправии и несогласувања. Па што прави тој? Тој претпочита да каже „да“ на се, да не ја налути сопругата, да ја одржува задоволна и на тој начин и двајцата да живеат мирен живот. Вагите се согласуваат на се, не ги расипуваат врските и сакаат да видат дека луѓето што ги сакаат се среќни. Дури и тој самиот да биде угнетен, неговиот став нема да се промени. Така, да- тој секогаш го прави само она што му го кажува партнерката.

РИБА

Рибите се скромни и мирни. Мажот Риби, како и Вагата, сака луѓе, не може никому да каже „не“ и се обидува да ги усреќи сите околу себе. Ако неговата партнерка се наметне малку повеќе од него, таа јасно ќе го контролира, ќе доминира и ќе му командува. И ќе ги извршува нејзините наредби механички и без зборови. Се додека не ја вознемирува, не ја нервира и не се расправа, Рибите се среќни.

Слични содржини