Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Путин тврди дека Русија ја победила короната: Укажа на една работа која е многу опасна

Путин тврди дека Русија ја победила короната: Укажа на една работа која е многу опасна

Националното единство на граѓаните на Русија овозможи да се реагира соодветно на предизвиците на епидемијата, иако не без одредени пропусти, рече претседателот на Русија, Владимир Путин.

Рускиот претседател забележал дека може да се види позитивна динамика во борбата против вирусот корона.

„Сега е важно, секако, да се дејствува внимателно и во согласност со моменталната состојба, но сепак да се продолжи со напорите да се надминат штетите предизвикани од епидемијата на економијата и социјалната сфера“, објасни Путин.

Што се однесува до смртноста, што е еден од основните показатели за ефикасност во работата, состојбата во земјата не е толку лоша.

Претседателот истакна дека стапката на смртност од коронавирус на 100 илјади жители во Русија е многу пати пониска отколку во голем број други земји, вклучително и европски земји со развиени системи за здравствена заштита.

loading...