Производи:
1 багет
3-4 домати
сол, црн пипер
неколку листови свеж босилек
1-2 лукчиња
маслиново масло и оцет балсамико914fff9717b9cad2e0c5a90ca4ba80cd

Подготовка:
Исечете го лебот на парчиња со дебелина од околу 1 см. Потоа запечете ги на грил тава, скара или во рерна. Уште додека се топли намачкајте ги убаво со лукче. Посипете ги со маслиново масло, сол и црн пипер.

Исечете ги доматите на мали парчиња, а отстранете го дебелиот дел.
Наситнете и босилек, да додадете на доматите и зачинете со сол, оцет балсамико, црн пипер и маслиново масло. Потоа ставете домати врз тостот и сервирајте.

Рецепт: jamieoliver.com

Слични содржини