Се сфаќаат сериозно и лично: Ова се најчувствителните знаци на Зодијакот

од Vladimir Zorba

Некои луѓе се премногу чувствителни, тие едноставно никогаш не можат да се шегуваат и се сметаат за навреда. Тие чувствуваат дека сè што некој ќе каже е насочено кон нив.

Според астрологијата, овие четири хороскопски знаци сфаќаат сè премногу лично.

Близнаци

Близнаците се големи снобови. Тие веруваат дека тие и нивните идеи се супериорни во однос на сите други. Кога некој ги критикува, тие едноставно не можат да издржат и честопати претеруваат во нивната реакција.

Девица

Девиците веруваат дека светот се врти околу нив. Тие чувствуваат дека сè што ќе кажат е насочено кон нив. Ако се обидете да ги вратите во реалноста, тие едноставно ќе ве игнорираат и ќе се држат до нивните нарцисоидни убедувања.

Вага

Бидејќи Вагите веруваат дека тие се благослов за човештвото, тешко им е да веруваат дека на луѓето можеби нешто не им се допаѓа или дека можат да бидат несреќни кога се со нив. Кога некој ги критикува, тие веруваат дека тоа е насочено кон нив и тие обично го сфаќаат тоа лично.

Риби

Луѓето родени во Риби обично се премногу чувствителни. Тие секогаш се внимателни и затоа веруваат дека сè се врти околу нив. Ако, на пример, им кажете колку е топло надвор, на крајот ќе помислат дека ви пречи нивното друштво и затоа се противите.

Слични содржини