Сенатот на САД го ратификуваше протоколот за во НАТО

од Vladimir Zorba

Со 85 гласа „ЗА“ и 2 против САД денеска го ратификуваа протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО.

До крајот на годинава се очекува уште 4 земји да го ратификуваат протоколот по што Северна Македонија и официјално ќе стане 30-та членка на Северноатлантската алијанса.
-Четири пати зголемени странски инвестиции, 50.000 нови вработувања, влог во стабилноста. Пред нас се одлуки кои ќе потврдат дека како држава немаме дилеми околу евроатлантската ориентација. – порача министерката за одбрана и вицепремиерка Радмила Шеќеринска вчера во Куманово.

Слични содржини