Три знаци кои се сметаат за најсебични припадници на Зодијакот

од Nikola Popovski

Сите ние понекогаш сме егоистични и егоцентрични, но одредени хороскопски знаци имаат подлабоки себични склоности од другите.

Се вели дека личноста е себична кога се грижи само за себе и никогаш не ги зема предвид чувствата на другите. Овој тип на поединци размислува само да зема од другите и никогаш да не враќа или да нуди каква било поддршка.

Секој од хороскопските знаци има толку различни и уникатни личности, но овие три знаци се издвојуваат и можат да се класифицираат како многу нарцисоидни.

Овен: Ако сакаат нешто, подобро тргнете се од патот

Овенот е во бескрајна конкуренција со сите околу него. Ако неговите рогови се поставени на награда, тие се подготвени да се наведнат многу ниско за да ја добијат. Тие ќе ја жртвуваат светоста на пријателството и ќе ги отуѓат сите околу себе, сето тоа затоа што се толку бесно фокусирани на победата. Овен со здрава самодоверба веројатно ќе ги крене рамениците и ќе признае дека понекогаш може да биде себичен.

Меѓутоа, несигурниот Овен ќе се залажува да мисли дека воопшто не е себичен туку дека е „одлучен“ или само „се бори за она што е правилно“. Се разбира, не сите Овни се себични. Понекогаш тие ја користат својата бескрајна количина на амбиција за да им помогнат и да ги подигнат другите. Тие ги носат своите најблиски со себе сè до врвот. Ако најдете толку развиен Овен, никогаш не го пуштајте да си оди.

Лав: Тие секогаш мора да бидат во центарот на вниманието

Ги познавате оние луѓе кои едноставно треба да бидат во центарот на вниманието? Дури и некој друг да дојде на ред да блесне, тие некако ќе најдат начин да го украдат центарот на вниманието. Наместо да слушаат кога некој зборува, тие всушност само чекаат прилика да го кажат своето. Како да се на работ на целосен распад ако не се во центарот на акцијата во секое време. Тие мислат дека сè се врти околу нив, како тие да се главни ликови на секоја приказна, а сите други се само спореден лик.

Работите да бидат уште полоши, тие веројатно целосно не се свесни за својот нарцизам. Лавот секогаш мисли дека е херој. Ова не значи дека сите Лавови се егоисти. Високо функционален, самопочитуван Лав наоѓа начин да ја балансира својата љубов кон центарот на вниманието со потребите на другите. Всушност, тие ќе се гордеат што им помагаат на другите да ги надминат сопствените стравови, весело навивајќи ги оние што ги сакаат.

Девица: Тие се во право, а сите останати грешат

Девиците се неверојатно горди. Тие се перфекционисти кои себеси се гледаат како најинтелигентната личност во собата. Сите останати се само мрзливи и неодговорни. Тие веруваат дека вложиле време и труд да станат најразвиеното човечко суштество што постои, што затоа им дава право да ги критикуваат сите други. Ќе ве осудат без извинување, истакнувајќи ги вашите маани како самите да се несовршени, совршени такви какви што се.Ако очекувате од нив да направат компромис, подгответе се да се разочарате. Светот мора да се промени за Девица. Ова не значи дека Девиците не се способни да бидат неверојатно дарежливи. Всушност, сочувствителните Девици ќе се потрудат да се грижат за сите останати околу нив, често игнорирајќи ги сопствените потреби. Тие се паричка со две спротивни страни – можат да бидат целосно несебични и исто толку себични.

Слични содржини