Трите знаци во Зодијакот на кои им е судено да се збогатат

од Vladimir Zorba

Наследство или добра деловна идеја – за овие три знаци, судбина е да добијат големи пари од време на време, без многу работа и мачење.

БИК

Бикот е знак на благосостојба и познато е дека луѓето родени во овој знак имаат доста среќа со пари и материјални работи. Тие се вредни работници, но Биковите скоро по правило наследуваат пари или уживаат во разни други привилегии, подароци или големи суми пари што ги добиваат во текот на нивниот живот и од роднини и од пријатели. Всушност, луѓето родени во знакот на Бик се чини дека добиваат материјална или финансиска помош секогаш кога ќе им биде потребна.

Бик, или оние кои имаат многу други планети во Бик, скоро по правило успеваат да соберат големи суми пари или имот за време на нивниот живот и работен век. Дури и оние кои се родени со поскромни предуслови, без големи шанси за наследство, успеваат да се борат за безбедност и големо почитување.

СТРЕЛЕЦ

Стрелецот, особено ако неговиот владетел Јупитер е во истиот знак, е вистински среќен човек за пари и добивки воопшто. Излегува дека многу мултимилионери и меѓународни банкари главно имаат, ако не и Сонце, тогаш една од важните планети што се посакуваат во Стрелец.

За оние Стрелци кои не стануваат премногу богати, постои огромна шанса за голема удобност во животот, што обично доаѓа од некоја продуктивна професија со која се занимаваат. Во секој случај, Стрелците имаат прилично високо ниво на луксуз и безбедност во животот.

ЈАРЕЦ

Јарецот е знак на успех, но и знак на деловна активност, така што луѓето родени во овој знак, без оглед на тоа дали Сонцето или Месечината се наоѓаат во Јарец, обично се многу успешни во материјалните работи на животот.

Тие не треба да бидат брилијантни, особено креативни, или невообичаени на кој било начин, но знаат себе си да се дисциплинираат, да бидат одговорни и истрајни во своите амбиции. Кај Јарците, таа амбиција е претежно од материјална природа.

Со сила, склоност кон стекнување, одговорност, Јарците можат да се збогатат или да стекнат богатство таму каде што многу брилијантни и надарени типови не успеваат или не успеваат да издржат до крај.

Слични содржини