(Видео) Силно невреме од Италија стигна на Јадранот

од desk2

 

За само два часа невремето од Италија се прошири на северниот дел од Јадран и Горски Котар во Хрватска, а само на море во Истра забележани се 20.000 молњи.

 

Облаците со грмотевици се шират од запад кон целото приморје.

За цела Хрватска издаден е жолт метео-аларм кој означува опасност и донесува невреме.

Во Македонија, силни врнежи се најавуваат од утре попладне.

Fronta je stigla i do Rijeke, nebo prijeti. Foto: Josip Filipović/ Rijeka – Weather (RIMETEO)

Публикувахте от IstraMet в Сряда, 2 октомври 2019 г.

Nevrijeme u Rovinju

U Rovinju se spojilo nebo i zemlja! Video: Whatsupcams

Публикувахте от IstraMet в Сряда, 2 октомври 2019 г.

Rovinj. 😱 Foto: Ervina Colonna

Публикувахте от IstraMet в Сряда, 2 октомври 2019 г.

Vodnjan je malo zaplivao. Video: Srdjan Kuruc

Публикувахте от IstraMet в Сряда, 2 октомври 2019 г.

Слични содржини