Во Сирија близу до границата се урна воен авион.а .пилотите се катапултира.По последните информации  тој е соборен од ВВС на Турција.
2110938284
Некои агенции тврдат дека  Турција го урнала  руски авион на границата со Сирија, јави Ројтерс.

Според податоците на локалните медиуми воени авиони го прекршила воздушниот простор на Анкара. Турската војска тврди дека испратила предупредувања кон авионот пред да го рекетира

Очевидци тврдат дека пилотите успеале да  се катапулират.  Според податоците на руски медиуми, машината е борбен руски авион.

Кога Европа ќе разбере дека проблемот со Ердоган е поголем од проблемот со Асад?

Авионот експлодирал во воздух, а остатоци паднале на  планински венец од сириската страна од границата, во реонот на село Јаман.

Слични содржини