Вулин: Нема лесни дроги – почнувате со марихуана, завршувате на игла

од Vladimir Zorba

Министерот за внатрешни работи, Александар Вулин, изјави дека во Србија, додека Александар Вучиќ е нејзин претседател, марихуаната нема да биде легализирана и дека сите што се занимаваат со наркотици ќе бидат уапсени, дури и со еден џоинт.

„Не верувам во поделба на лесни и тешки дроги. Верувам во чекори кога станува збор за наркотични средства – почнувате со марихуана и завршувате на игла. Ако се постави како тема, јас секогаш ќе гласам против легализацијата на марихуаната во парламентот“, рече министерот Вулин за ТВ Пинк, цитиран од Министерството за внатрешни работи на Србија.

Министерот, како што се наведува, објаснил дека Комисијата за наркотици на Обединетите нации не ја отстранила марихуаната од списокот на наркотици, туку само ја префрлила од една во друга категорија и дека сè уште е на списокот на наркотици.

Говорејќи за резултатите од работата на припадниците на Министерството за внатрешни работи, тој истакна дека е задоволен и горд на постигнатите резултати во борбата против организираниот криминал и мафијата и додаде дека полицијата се бори против уличниот криминал со еднаква сила.

loading...

Слични содржини