ЗАВРШУВА РЕТРОГРАДНИОТ МЕРКУР: Еве што носи ОЛЕСНУВАЊЕ по периодот исполнет со тешкотии!

од Nikola Popovski

Хороскопот посочува дека наскоро не очекува олеснување – Меркур го завршува својот ретрограден тек кој трае од 9 септември. Дури и луѓето кои не се толку добро упатени во астрологијата слушнале за озлогласениот ретрограден аспект на Меркур и сега, на 2 октомври, оваа планета на комуникација се движи напред, директно.

Можно е за време на ретроградната фаза да сте се соочиле со разни потешкотии – автомобилот ви се расипал, сте пратиле погрешна порака, уредот одеднаш престанал да работи или сте имале повеќе конфликти од вообичаеното… Сепак, ретроградниот Меркур не е толку лош, неговата предност е тоа што нè поттикнува повторно да се поврземе со себе, да станеме свесни кои грешки да ги избегнуваме, како да се промениме…

Сега, кога Меркур е директен, моќта на новите почетоци е посилна од кога било, па затоа е важно да го искористите максимумот! Енергијата почнува да се изедначува и планетата го продолжува својот нормален тек. За Меркур тоа значи дека комуникацијата ќе биде појасна, транспортот и технологијата посигурни, а многу работи ќе ни бидат појасни.

На 2. октомври Меркур директно ќе се пресели во знакот Девица, па ова е поволен период за анализа, планирање, сумирање на она што сме го стекнале и стекнале во последниот месец. Иако овој транзит автоматски ќе донесе чувство на олеснување, има неколку работи што можете да ги направите за да го искористите максимумот од дојдовниот бран на хармонична енергија:

Разбудете се, активирајте се. Кога Меркур оди директно, тоа е речиси како да се будите од многу длабок сон. Нашите умови беа замаглени и нашите мисли нејасни во последните неколку недели. Можеби сте доживеале многу внатрешна напнатост или заматеност и треба да му дадете време на вашето тело и ум полека да се разбудат. Медитирајте, правете јога, постепено вратете се во состојба на рамнотежа.

Планирајте внимателно. Сега е вистинско време да се посветите на плановите кои можеби стагнирале или биле одложени за време на ретроградниот Меркур. Планирајте, но почекајте уште неколку дена пред да преземете акција, за да се смират вашите мисли и емоции. Не влегувајте во ризик.

Преземете акција. Дозволете му на Меркур неколку дена или дури една недела да се врати на вистинскиот пат, исто како што си дозволивте полека да се разбудите од магливите вибрации на Меркур ретрограден. Тогаш, дозволете Меркур повторно да ја активира креативноста во вас, а потоа акцијата! Кога енергијата навистина ќе се смири, време е да постапите според вашите планови и да почнете да ги остварувате вашите соништа. Внимателно одредете ги вашите намери и одлучете сега да ја изберете насоката во која ќе се движат работите во животот.

Следниот ретрограден Меркур нè очекува речиси на самиот крај на 2022 година, од 28 декември до 18 јануари 2023 година.

Слични содржини