Судирите вклучуваа поддржувачи и противници на владејачката коалиција.

 Демонстрантите се обидоа да влезат во владините згради и побараа оставка од премиерот Еди Рама, кој е обвинет за корупција.

Тие користеа запаливи супстанции за кои полицијата интервенираше и се обиде да ги растера со солзавец. 

Протестите беа организирани од страна на поддржувачите на опозициската Демократска партија .

Вграден видеоклип

Vocal Europe

@thevocaleurope

ALBANIA |

Violence erupted in Albania’s capital city of today as thousands of anti-government protesters called upon the gov’t to resign.

Се потсетува дека Албанија бара членство во ЕУ и се очекува да започне разговори за членство оваа година. 

Главните прашања остануваат во борбата против организираниот криминал и корупцијата.