Airbnb ќе го затвори бизнис во Кина на 30 јули

од Vladimir Zorba

Компанијата за изнајмување станови за одмор и туристички активности, Airbnb, денеска објави дека го затвора својот бизнис во Кина.

Сите огласи кои нудат сместување и одмор во континентална Кина ќе бидат отстранети на 30 јули, се вели во писмото од Airbnb објавено на официјалната „ВиЧет“ сметка на компанијата.

Во пораката упатена до кинеските корисници, Airbnb не ги наведе причините поради кои донела таква одлука.

Слични содржини