Берлин: 3,6 милиони мигранти влегуваат во Германија до 2020 година

од Vladimir Zorba

Германија очекува секоја година барем по 500 000 мигранти.

begaa До 2020 година сојузната влада се очекува во земјата да бидат прифатени вкупно 3,6 милиони мигранти, пишува “Зидојче цајтунг”, повикувајќи се на прогноза на Министерството за финансии. Според податоците на финансиската институција, секоја година од 2016 до 2020 година Германија ќе прифаќа по околу 500 000 мигранти. Затоа заедно со 1,1 милиони мигранти, кои пристигнаа во Федералната република во 2015 година, нивниот вкупен број ќе достигне 3,6 милиони лица.

Од Министерството за финансии се договориле за весникот дека овој број мигранти е “наводен и технички” и служи за проценка на економскиот развој во иднина. Оценките на Министерството за финансии се приближни. Оваа прогноза ќе биде усогласена со останатите германски министерства. За момент Берлин се воздржува од официјални прогнози, бидејќи во овој момент не е можно да се предвиди бројот  и интензитетот на миграцискиот поток.

loading...

Слични содржини