Бил Гејтс предлага пет книги за читање во текот на ова лето

од Nikola Popovski

Основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, сподели на својот канал на YouTube препораки за пет книги што можете да ги прочитате ова лето, нагласувајќи дека во последно време чита најмногу книги што зборуваат за комплицираната врска меѓу природата и луѓето.

„Можеби го правам тоа затоа што вирус влезе во нашите животи пред нешто повеќе од една година. И повторно, можеби затоа што цела година зборував за тоа што треба да сториме за да се спасиме од климатските кризи. Во секој случај – избирам книги во кои се зборува што се случува кога некое лице се коси со природата “, напиша Гејтс.

Неговиот список на предлози вклучува: „Исклучи го светлото: гордост, заблуда и пад на Генералот Електрик“ од Томас Грајт и Тед Ман, „Под белото небо: природата на иднината“, од Елизабет Олберт, „Ветената земја“ на Барак Обама, Ричард Пауерс „Преголема приказна“ и „Елегантна одбрана: извонредна нова наука за имунитетниот систем: приказна во четири животи“ од Мата Рихтел.

Слични содржини