Една од 10 „гејмерки“ има желба за самоубиство поради злоупотреба со која се соочуваат додека играат онлајн

од desk4
337 прегледи

Една од 10 жени се чувствуваат самоубиствено поради злоупотребата со која се соочуваат додека играат.

Новото истражување покажува дека од 4.000 анкетирани женски гејмери, 49% се соочиле со злоупотреба или вознемирување кога играат или стримуваат онлајн – што се зголемува на 75% од оние на возраст од 18 до 24 години.

Нивоата на вознемирување се толку силни што 25% од анкетираните жени признале дека се чувствуваат депресивно, 40% се чувствувале лично загрозени од злоупотребата што ја доживеале на интернет и 27% се загрижени дека ќе бидат нападнати во реалниот живот по заканите упатени на платформите за игри.

Слични содржини