Француски епидемиолог: Вакцина против корона најрано во 2022 година

од Aleksandar Petrovski

Францускиот епидемиолог Арно Фонтане не очекува целосно ефективна вакцина против коронавирус да биде достапна пред 2022 година.

„Развојот на вакцината, како по правило, трае неколку години. Би бил многу изненаден ако имаме ефикасна вакцина во 2021 година “, изјави Фонтане за БФМТВ.

Советникот на француската влада ги повика граѓаните да ја задржат дистанцата и да ја сфатат пандемијата многу сериозно.

Фонтане рече дека граѓаните ќе треба да живеат со вирусот корона долго време и оти затоа е потребно да се придржуваат кон мерките.

„Ајде да ги следиме правилата за далечина ова лето – барем тоа“, истакна тој, додавајќи дека најголемата опасност доаѓа од големите собири.

Слични содржини