Грчката граница останува целосно затворена за Србите до 1 август: Не ќе може да се влезе ниту со негативен тест на корона

од Aleksandar Petrovski

Грчката граница останува целосно затворена за српските туристи до 1 август.

Ова значи дека премин нема да биде дозволен дури и со негативен тест за вирусот на корона.

Како што се дознава, причина за оваа одлука е зголемениот број на заразени со вирусот корона во Србија.

Оваа одлука може да биде изменета на први август, кога повторно ќе се разгледува.

Слични содржини