Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Италијанска пратеничка: Гејтс соработува со компании кои поседуваат 5G мрежа во САД (ВИДЕО)

Италијанска пратеничка: Гејтс соработува со компании кои поседуваат 5G мрежа во САД (ВИДЕО)

Говорејќи во италијанскиот парламент, пратеничката Сара Куниал упати обвиненија за постапките на ко-основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс и апелираше до пратениците да ги отфрлат плановите на американскиот милијардер.

Бил Гејтс веќе инвестираше стотици милиони долари, преку Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, во тестирање и развој на вакцини против ковид-19 како дел од меѓународните напори за решавање на кризата со коронавирус.

Сепак, пратеничката тврди дека „Гејтс работи со децении на депопулациска политика и диктаторски планови за контрола на глобалната политика, со цел да добие примат во земјоделството, технологијата и енергијата“.

Таа исто така истакна дека милијардерот еднаш рекол дека, правејќи „добра работа на вакцини, здравје и репродукција, глобалното население може да се намали за 10-15 проценти“.

Куниал го обвини Гејтс за стерилизирање „милиони жени во Африка“ и дека стои зад епидемијата на полиоза која наводно „парализирала“ половина милион деца во Индија.

Таа, исто така, за време на говорот истакна дека Гејтс соработува со неколку мултинационални корпорации кои поседуваат 5G мрежа во Америка и за кои некои кругови веруваат дека е поврзана со пандемијата.

Вистинската цел да се инвестира огромна сума пари во развојот на вакцината, според пратеничката, е целосна контрола “и„ апсолутна доминација “и претворање на луѓето во робови,„ кршење на суверенитетот и слободната волја.

Таа заклучи дека со постапките на Бил Гејтс треба да се позанимава Меѓународниот кривичен суд за злосторства против човештвото.

Патем, Бил Гејтс неодамна изјави дека уште во 2016 година, тој го предупреди Трамп за заканата од пандемија.

„Се чувствувам ужасно. Можевме да преземеме мерки и да ги намалиме штетите. Посакувам да сторив повеќе за да привлечам внимание на опасноста“, истакна основачот на „Мајкрософт“.

loading...