Макрон од политиката се релаксира свирејќи на пијано

од desk3

 

Во биографијата на новоизбраниот француски претседател Емануел Макрон стои дека е пасиониран пијанист, аматер со десетгодишно  музичко образование.

Во интервју за порталот ClassiqueNews.com, Mакрон рече дека би сакал повторно сериозно да се посвети на свирење, доколку за тоа има време.  Макрон откри дека ги сака Roberta Schumanna i Franza Liszta.

Кога во 2014 година стана француски министер,  Le Monde за него напиша  “Moцарт во Елисејската палата”.

 

 

Слични содржини