Актуелно
Почетна / Македонија / Надлежните не реагираат: Низ Скопје се трујат кучиња за време на полицискиот час (фото)

Надлежните не реагираат: Низ Скопје се трујат кучиња за време на полицискиот час (фото)

Здруженијата за заштита на животни переку социјалните мрежи апелираат, да престанат да се трујат животните низ градот.

-Мора да реагирсме СИТЕ доста гледаме како зад параван на вирус некој прави што сака, а сите гледаме дека нешто е труло .ОТРУЕНО ВО ЛИСИЧЕ ПРЕД ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА, по незнам кој пат на оваа локација па пред носот ви е како може да не мрднете со мал прст, дали конечно ќе стане полицијата надлежна за тоа што и е работа и за тоа за кое ние граѓаните ја плаќаме или и понатака ќе забранува активисти да се грижат за уличните кучиња а ќе ги охрабрува трујачите да ги хранат. ДО КОГА, на истата локација ова е второ труење во два месеци, ДО КОГА ЌЕ ЧЕКАТЕ ДА СЕ ОТРУЕ ДЕТЕ? Пријавувајте, веќе знаеме и други локации каде е поставен отров, за ова ли го користеше полицијата карантин викендот, пишува во соопштението на кое денеска го споделија здруженијата за заштита на животни.

loading...