Најмеките кнедли за супа! На сите им успева од прв пат! (РЕЦЕПТ)

од Vladimir Zorba

Веројатно имате свој рецепт за нивна подготовка, но пробајте го и на овој начин! Ова се најмеките кнедли за супа! На сите им успева од прв пат!

Потребни состојки:

50 гр пченкарно брашно
40 гр гриз
100 мл јогурт
1/4 лажичка сол
прстофат шеќер
1 лажичка сечкан магдонос
1 јајце
1 лажица маслиново масло

Подготовка:

Одделете ги жолчките и белките, па изматете ги жолчките со шеќер.

Во белките додадете малку сол и матете ги додека не се формираат цврсти врвови.

Измешајте ги жолчката и белката и нежно измешајте, па додадете го јогуртот, пченкарното брашно, сечканиот магдонос и маслиновото масло.

Лесно соединете ги сите состојки, па со две лажици обликувајте ги кнедлите. Истурете во супата и варете.

На здравје!

Слични содржини