Нови Сад не памети вакво нешто: Факели и солзи за Балашевиќ (ВИДЕО)

од Nikola Popovski

Нови Сад вечерва уште еднаш му рече на „панонскиот морнар“ Ѓорѓе Балашевиќ: „Ти благодарам за сè“.

Песните на Балашевиќ изведени од новосадски музичари и тамбуратори, кои спонтано се приклучија на последното збогување со саканиот Џоле, се слушаа покрај кејот.

За време на настанот „Ноќта кога Џоле го преплива Дунав“, имаше симболична поворка со факели, а фенери се вивнаа кон небото со песните на Балашевиќ.

Хорот на Српската национална опера и солистка Верица Пејиќ изведе неколку песни на „панонскиот морнар“, додека публиката пееше гласно, при што се слушаа силни аплаузи и солзи.

loading...

Слични содржини