Паста со месо и зеленчук

од Stefanija Kuzmanovska

Состојки:

– 400 гр мелено говедско месо

– 1 главица кромид

– 120 мл густ сок од домати

– 200 гр грашок

– 2 лажички лук во прав

– доматно пире од 400  гр

– 400 гр тестенини

– 1 лажичка мајчина душица

Подготовка:

Во голема тава пропржете го месото на умерено загреано масло.

Додадете го исечканиот кромид и пржете заедно со повремено мешање додека кромидот не омекне и месото не порумени.

Додадете грашок, сок од домати, доматното пире, лук во прав, истурете вода и варете додека течноста не испари.

Сварете ги тестенините, процедете ги и измешајте ги во подготвеното јадење.

По неколку минути тргнете го од шпорет и послужете.

Слични содржини