Сагата продолжува: Отстранета плоча во чест на Балашевиќ, а потоа вратена (ФОТО)

од Nikola Popovski

Градската комунална инспекција во Тузла побарала да се отстрани плочата од пешачкиот мост преку северниот пат во овој град, што граѓаните ја поставиле во чест на покојниот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ.

Ова барање било исполнето и непознато лице ја отстранила плочата во текот на ноќта, но приказната не завршила тука. Според босанскиот портал „Кликс“, нова била поставена од активистот од Тузла, Синан Алиќ.

„Ова е неуспех на градот, кој се пробива на таблата и на овој мост, а дивоградбата ја покри Тузла. Ја поставив новата плоча и ја прескокнавме официјалната постапка, бидејќи 20 години граѓаните на овој град чекаа за процедурален одговор на барање за некое катче, мост или бандера да биде именувано по Срѓан Алексиќ “, изјавил Алиќ.

Тој истакна дека има голема поддршка од граѓаните на Тузла, а по вчерашните постапки на кантонскиот инспектор, Алиќ ангажирал законски застапник.

loading...

Слични содржини