Сите летови на аеродромот БЕР во Берлин денес се откажани поради штрајк на персоналот

од Radmila Tasevska

Сите летови на аеродромот БЕР во Берлин денес беа откажани поради еднодневен штрајк на персоналот кој бараше повисоки плати, соопшти операторот.

За денес првично беа планирани околу 300 полетувања и слетувања со речиси 35.000 патници.

Штрајкот започна околу 2:30 часот по средноевропско време, објави Ројтерс.

Слични содржини