Спротивно на судската одлука, детективот реизбран за директор на МКЦ

од Vladimir Zorba

Никола Алексов, детектив по професија кој беше именуван за вршител на должноста директор на Младинскиот културен центар а чие нерегуларно поставување го утврди Управниот суд со пресудата на 28 април, е повторно именуван на 20 мај со решение од градоначалничката на Данела Арсовска.

Како што тврдат извори на НоваТВ, членовите на Управниот одбор на МКЦ имајќи ја предвид пресудата, укажале и се противеле на одлуката за реименување на Алексов, но решението било потпишано од Арсовска и истото се држи во тајност.

Како што стои во пресудата на Управниот суд „решението за именување вршител на должност број 08-616/ 1 на 17.01. 2023 година на градоначалникот на Град Скопје, СЕ ПОНИШТУВА“

Целиот текст на следниот линк!

Слични содржини