Тортиља со зеленчук и туна

од Stefanija Kuzmanovska

Брз ручек за топлите летни денови.

Состојки:

– 1 тортиља

– 1 мала конзерва туна

– 1 домат

– 1/2 пиперка

– 1/2 авокадо

– 1/2 лажичка лук во прав

– малку сок од лимон

– сол и бибер по желба

– свеж магдонос по желба

Подготовка:

Ставете ја тортиљата на рамна површина и додадете на неа половина од авокадото. Изгмечете го авокадото со вилушка и зачинете со сол, бибер, лук во прав и малку сок од лимон.

Исцедете ја туната од маслото и премачкајте ја врз авокадото. Доматот и пиперката исчистете ги и исечкајте ги и додајте ги во тортиљата.

По желба можете да додадете и малку свеж магдонос.

Доколку сакате да ја зголемите протеинската вредност на оброкот, во тортиљата додајте варен конзервиран грав, леќа или наут.

Свиткајте ја тортиља и уживајте во брзиот ручек.

Слични содржини