По три години и шест месеци за Аљими и Гури од ДУИ, обвинети во „Титаник 3“

од Ивана Рамаданова

По три години и шест месеци казна затвор за функционерите од ДУИ, Ејуп Аљими и Исмет Гури за изборни нерегуралности во Чаир за време на локалните избори одржани во 2013 година.

Обвинението за овој предмет го покрена СЈО, а обвинетит се гонеа дека како членови на Општинската изборна комисија во Чаир на локалните избори во 2013 година уништувале изборен материјал.

Односно обвинителството тврдеше, а судот потврди дека обвинетите преправиле 13 записници и со тоа не се отсликала волјата на гласачите за градоначалник на општина Чаир.

Пресудата во Кривичниот суд Скопје ја соопшти судијката Марија Клетничка која истакна дека со досудените казни правдата е задоволена.

Во судница не се појави Аљими, туку само обвинетиот Гури.

Слични содржини