Царовска во уште една општина дел од проектот „Учи паметно, работи стручно“

Министерката за образование и наука, Мила Царовска денес ќе оствари консултативна средба со компаниите, локалната власт, како и средните училишта во општината Илинден.

Имено, и оваа општина е инаку дел од проектот „Учи паметно, работи стручно“, каде целта е да се образложи, зошто е потребно отворање на осдредени профили и паралелки во рамки на стручните средни училишта низ земјавата од идната година.

Слични содржини