Тутунопроизводителка: За првпат годинава го продадов тутунот без нервози

од Vladimir Zorba

Деновиве актуелна тема е откупот на тутунот и како и секоја година, тутунопроизводителите со нетрпение очекуваат како ќе им биде проценет тутунот и каква цена ќе добијат. Екипата на Агротим разговараше со една тутунопроизводителка, која го сподели своето искуство.

„Цела година го работиш, го мислиш, се нервираш, се прашуваш што ќе биде како ќе биде и на крај судбината ти се одлучува во 15 минути“, раскажува за Агротим производителката на тутун, која сакаше да остане анонимна. Таа вчера продала дел од својот тутун на откупен пункт во Тутунски комбинат, како што вели, за проба.

Задоволна е од направената проценка на нејзиниот тутун и констатира дека ова се случува првпат, да се врати дома задоволна и мирна.

-Знаете тоа како е, да работиш и да не знаеш што и како ќе биде, да не можеш да спиеш, да се мислиш цело време, да се плашиш дали ќе ти исплати или не, и на крај да испадне како што треба, тоа ми се случува за првпат – вели тутунарката.

Слични содржини