Во Косово, судир меѓу КФОР и граѓаните на Звечан

од desk4

Денеска пред општината Звечан на северот на Косово, според извештаите, се судриле силите на КФОР (Косовски снаги за безбедност) и граѓаните.

Конфликтот започнал кога КФОР почнале да туркаат луѓе, вклучувајќи ги и новинарите. Толпата се спротивставила, а потоа биле фрлени солзавци и шок бомби. Се случиле истрели и детонации, а повредени биле и припадници на КФОР и граѓани. На неколку луѓе им била потребна медицинска помош, и тие биле пренесени во здравствениот дом во Звечан, а посериозно повредените биле пренесени во болницата во Косовска Митровица.

 

Слични содржини