Во промотивното видео, дронови го креваат каминот на Scania

од desk2

Компанијата Scania објави видео во кое ја претставува својата метода за избегнување на сообраќајниот метеж.

Во видеото на кое се гледа како дронови го креваат камионот Scania S410, па го носат над булеварите во градот, а потоа го спуштаат на писта.

Видеото е креирано со помош на дигитална технологија затоа што денешните дронови не можат да подигнат камион кој тежи 10 тона, а и властите не би допуштиле ваков експеримент.

Слични содржини