Актуелно
Почетна / IN/OUT / Акција за вадење фрлени автомобилски гуми од Вардар

Акција за вадење фрлени автомобилски гуми од Вардар

Граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ во соработка со нуркачи од „Акватек“ од Охрид, спелеолошкото друштво „Врело“ од Скопје, „Тласа“ од Битола и риболовното друштво „Рибар 2011“, денеска ќе ги вадат фрлените автомобилски гуми од Вардар.

Акцијата почнува во близина на мостот „Гоце Делчев“, а претставува дел од активностите со кои се одбележува Неделата на глобални климатски протести, што трае до 27 септември.

Од Граѓанската иницијатива ги повикуваат граѓаните да се вклучат во акцијата и посочуваат дека редовно спроведуваат ваков вид акции во насока на зголемување на еколошката култура во градот.

loading...