Амбасадата на САД: Борбата против корупцијата е клучнa за Северна Македонија

од Andreja Salpe

Амбасадата на САД преку својот фејсбук профил го поздравува усвојувањето на Националната стратегија за спречување корупција и судир на интереси од 2021-2025 година од страна на парламентот.

„Ова е важен чекор, но вистинскиот напредок ќе се мери со успешното спроведување на стратегијата. Борбата против корупцијата и зајакнувањето на владеењето на правото се клучни за Северна Македонија и клучните фокуси на нашето стратешко партнерство.”- пишуваат од Амбасадата

Слични содржини