Бројот на заразени со Ковид достигнаа највисоко ниво во Велс од јануари

од desk4

Најголем број случаи на коронавирус се регистрирани во Велс од 5 јануари.

Најновите бројки од Велс за јавно здравје покажаа дека имало 2.357 нови случаи во 24 часа во петокот и три смртни случаи.

Претходната најголема бројка е 2.383 регистрирани оваа година, но бројот на смртни случаи е намален во споредба со тогашниот број од 40.

Од почетокот на пандемијата, има 274.390 случаи и 5.671 смрт.

Слични содржини