Брускети со моцарела и домати

од Stefanija Kuzmanovska

Состојки:

(за 2 лица)

– леб по желба

– маслиново масло

– лук

– сирење моцарела

– 3 свежи домати

– 1 лажичка песто сос

– оригано, босилек

– сол, бибер

– пармезан

Подготовка:

Доматите и моцарелата исечкајте ги на коцки, ставете ги во сад, па измешајте ги пестото, ориганото, солта и биберот по желба.

Исечете го лебот на парчиња, прелијте го со маслиново масло и лесно запечете го во рерна или тостер додека не почне да зарумени и да стане крцкав.

Потоа зачинете го лукот по површината каде што е прелиено маслото.

На вака приготвениот леб намачкајте ја смесата од домати, моцарела и зачини и на крај посипете со рендан пармезан по желба.

Ставете ги во рерна на 250 степени и печете околу пет минути, додека кашкавалот не порумени.

Кога ќе ги извадите брускетите од рерна, треба да наросете уште малку маслиново масло и да ги посипете со исечканите листови босилек.

Слични содржини