Актуелно
Почетна / Магазин / Чудотворното и лековито глуварче, билка која штити од многу заболувања

Чудотворното и лековито глуварче, билка која штити од многу заболувања

Глуварчето е растение од кое може да се направи чај, тинктура или сируп. Се користат различни делови за различни намени. Од цветот се прави чај, а од коренот се прави сируп.

Долго време глуварчето се сметално за плевел и никој не ни помислувал дека може да биде вистинска ризница на лековити состојки. Постојат многу истражувања кои покажале дека чајот и сирупот се ефикасни во превенција од канцерогени заболувања, а исто така помага во побрзо враќање на балансот во телото кај луѓе кои поминале лечење со хемотерапија.

Повеќе за неговите лековити својства прочитајте ТУКА.

loading...