Црногорски медиуми: Столтенберг ја понижи Црна Гора, Спајиќ оди во Скопје

од Vladimir Zorba

Премиерот на Црна Гора, Милојко Спајиќ, денеска ќе замине во дводневна работна посета на Скопје, каде се одржува средбата на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и лидерите на земјите членки од регионот.

Столтенберг, кој вообичаено е во повеќедневна посета на Западен Балкан, ги посети Босна и Херцеговина и Србија пред посетата на С. Македонија, а ќе ја заокружи посетата во Скопје.

– Симптоматично е што Столтенберг не се ни осврна на Црна Гора, која е членка на НАТО од 2017 година. Уште поголемо понижување за една земја е што премиерот на Црна Гора патува во друга земја за да се сретне со Столтенберг, кој на дипломатски јазик ја понижи Црна Гора. Ова е само уште еден доказ колку лидерите на НАТО алијансата, но и претседателите на другите земји не ценат како општество – пишува „Борба“.

Слични содржини