Актуелно
Почетна / Македонија / Детален приказ на општините во Скопје: Во Карпош најмногу дијагностицирани со коронавирус

Детален приказ на општините во Скопје: Во Карпош најмногу дијагностицирани со коронавирус

Институтот за јавно здравје по претходната најава што ја даде министерот за здравство Венко Филипче, изработи детален приказ на општините во Скопје од каде што се лицата кај кои е дијагностициран коронавирусот.

Од Карпош се 27 лица, од Гази Баба 20, од Кисела Вода 20, од Центар 20. Има 11 лица кои се од друг град но живеат во Скопје, 11 се од Ѓорче Петров, 8 од Аеродром, 7 од Сопиште, 4 од Бутел, 3 од Чаир, двајца од Илинден и еден странец, информира Институтот за јавно здравје.

loading...