Џил Бајден влезе во историјата како прва прва дама што има платено работно место надвор од „Белата куќа“

Првата дама Џил Бајден ќе влезе во историјата како прва дама на земјата која ќе има платена работа надвор од Белата куќа.

Бајден – која работеше со полно работно време како професор по англиски јазик во колеџ во заедницата за време на осум години како втора дама – изјави дека планира да продолжи со наставата за време на нејзиното време во Белата куќа.

„Навистина се радувам да бидам прва дама и да ги направам работите што ги направив како втора дама, продолжувајќи со воените семејства и образованието и бесплатниот колеџ во заедницата, ракот иницијативата за рак на Бајден, што Џо и јас ги имаме и двајцата работевме на тоа “, рече Бајден во интервју минатиот месец на„ Доцното шоу со Стивен Колберт “. „И јас ќе предавам исто така“

„Тешко е да мислам на тоа во историска смисла, претпоставувам затоа што ги учев сите осум години кога бев втора дама“, одговори таа на прашањето за историската природа на нејзината одлука.

loading...

Слични содржини