„Генекс“ зградата во Белград продадена за 2,4 милијарди динари

од Vladimir Zorba

Деловната кула „Генералексспорт“ во Белград вчера беше продадена на јавно наддавање на фирмата „Еурека бар“.

Таа беше една од седумте учесници на лицитацијата во Агенцијата за лиценцирање стечајни управници и за 2,4 милијарди динари ја купи долната зграда на Западната белградска порта во блок 33, попозната како „Генекс“.

Почетната цена на дваесет и шесткатницата со деловен и гаражен простор изнесуваше 834,6 милиони динари, што е околу седум милиони евра.

Станбено-деловниот центар Генекс беше прогласен за споменик на културата во ноември 2021 година.

Слични содржини