Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Германската економија е зависна од доселување

Германската економија е зависна од доселување

На Германија и е потребна работна сила и владата го забрзува процесот на доселување на странски стручњаци. Во Бон е отвoрена нова служба, којашто ќе го координира признавањето на стручни квалификации стекнати во странство.

Германската економија е зависна од доселување, па сојузната влада затоа започна програма за привлекување на странски стручњаци под мотото „Make it in Germany”, што е национален приоритет.

„Без странски стручњаци нема да можеме да ја одржиме нашата благосостојба. Не можеме да чекаме на тие луѓе, ние мораме да се потрудиме околу нив“, изјави сојузниот министер за труд Хубертус Хеил.

Целиот материјал на следниот линк!

loading...