Или имате или немате: Што ги привлекува жените?

од Nikola Popovski

Едно истражување спроведено во Германија ја анализиралo човечката привлечност и машките и женските карактеристики, а научниците дадоа објаснување што е особено привлечно за жените кај мажите.

Се покажа дека мажите со одредени физички карактеристики имаат предност, но и дека добро се снаоѓаат и оние со малку подебел паричник. Исто така, оние што тренираат, оние кои се вредни и љубители на животни, се исто така многу привлечни во очите на жените. Меѓутоа, ако зборуваме исклучиво за физички атрибути, една од карактеристиките, велат тие, ги привлекува скоро сите жени. Истражувачите дошле до заклучок што многумина не го очекувале.

Откриено е дека 80 проценти од жените се за заљубуваат во мажи кои имаат силна, широка и „извајана“ вилица. Мажите кои имаа „коцкаста“ брада се многу попривлечни за жените. Научниците дадоа објаснување, тврдејќи дека силната брада потсвесно им сугерира на жените дека мажот е силен, силен, убав и зрел и дека може да ја заштити и да се грижи за неа. Мажите кои имаат поблаги црти на лицето и послаба брада оставаат впечаток на послаби мажи, кои се плашливи и несигурни.

Слични содржини