Истражување ја откри просечната возраст кога жените изневеруваат во бракот

од Stefanija Kuzmanovska

Многумина живеат во верување дека изневерувањето е реткост, но тоа всушност се случува многу почесто отколку што може да замислите. Во истражување од 2011 година, резултатите покажаа дека, 23,2 проценти од мажите изневеруваат, а 19,2 проценти од жените. И тој број веројатно се зголеми откако студијата беше спроведена за прв пат поради појавата на различни апликации за запознавање.

Што се однесува до возраста кога жените ќе изневеруваат, таа бројка е 36 години.

Веб-страницата VictoriaMilan е една од водечките светски дискретни социјални мрежи за мажи и жени кои бараат тајна врска или афера. Услугата е лансирана од среќно оженетиот Сигурд Ведал, во 2010 година и денес стана една од најбрзо растечките и водечки социјални мрежи во светот за дискретни вонбрачни врски, надминувајќи 5,8 милиони членови ширум светот во повеќе од 33 земји.

Покрај студијата, VictoriaMilan во сопственото истражување го утврди и следново:

Жените од Ирска влегле во афера најбрзо со само 3 години помеѓу бракот и изневерувањето, а просечната возраст е 30 години.

На жените во САД им треба малку повеќе време да изневеруваат, со 8 години помеѓу бракот и изневерувањето и просечна возраст од 35 години.

На глобално ниво, просечната возраст на жените кои имале афера била 36 години, додека просечната возраст на оние кои се венчале била 29 години, а времето помеѓу бракот и изневерувањето било 7 години.

Слични содржини